lördag 12 maj 2012

Mot nya mål. Första etappen.


Mitt allra första blogginlägg. Och början på en resa. Nämligen från soffpotatis till löpproffs (nåja...). Tanken med min blogg är att jag ska gå från trött och otränad småbarnsmamma till pigg mamma med ork och kondition. Den 1 september ska jag nämligen tillsammans med över 30 000 andra tjejer springa Tjejmilen i Stockholm. Första steget mot mitt nya liv var att ta kontakt med Susanne Dalsätt som är kostrådgivare och personlig tränare.

Hos Susanne fick jag väga in mig och kolla kondition. Vikten var det väl inget fel på. Men KONDITIONEN. Herregud! Jag fick cykla 6 minuter på en motionscykel med ett pulsband runt bröstkorgen. Det var inte något snabbt tempo, men efter bara några minuter kändes det rätt tungt och när de sex minuterna var avklarade var jag riktigt svettig - och hjärtat höll nästan på att hoppa ur bröstkorgen.

Susanne gjorde en kort intervju med mig och frågade vad jag åt och hur mycket jag tränar (inget). Sen satte hon upp lite riktlinjer för hur jag ska äta:


Frukost: Lindahls Grekisk yoghurt, honung, mandlar
Mellanmål: 1 frukt, mandlar
Lunch: Protein( fisk, fågel eller kött), grönsaker och 1-1 ½ dl ris, quinoa, bulgur, pasta eller potatis
Mellanmål: 2 dl Lindahls Turkisk yoghurt
Middag: Protein och endast grönsaker som kolhydratkälla.
Kvällssnacks: Om jag skulle bli väldigt sugen, mandlar, serranoskinka, ägg, några skedar yoghurt

                                                  Blir mycket av den här varan framöver...

Tycker det ser ut som något jag ska klara av. Tyvärr är jag en riktig kolhydratjunkie och älskar pasta och vitt ris. Det bästa är att det viktigaste är att jag håller denna diet måndag- fredag eftermiddag. Helgen är fri att äta vad jag vill. Men med ett förbehåll – jag får bara äta EN sockerkälla under helgen.


För att få upp min urusla kondition föreslog Susanne att jag ska börja med ett 45 minuterspass under helgen. Då ska jag både springa och gå, ska bli spännande att se hur mycket som blir springa och hur mycket som blir gå... När jag väl fått upp konditionen är det meningen att jag ska fixa att springa cirka tre gånger i veckan.

Är ni några andra där ute som också behöver få lite bättre kondition och kanske börja äta lite nyttigare, häng gärna med på min resa!

2 kommentarer: